Zážitek jako z počítačové hry

Existuje mnoho herních zážitků, na kterých se bavíme u nás doma za počítačem, a každý z nás určitě chtěl zažít něco podobného v reálném životě. I když už máme v dnešní době mnoho prostředků, jako je virtuální realita, která nám má přiblížit tento zážitek jako bychom v té dané hře opravdu byli, stále to není úplně ono, i když to může být i tak mnohdy zábava. Proto existuje takzvaná Exit Game Enigmaescape neboli Úniková hra od Enigma Escape, která se nachází v Kolíně a působí jako jakási logistická hra.

místnost Exit game

Jak vlastně funguje? Jedná se o místnost, ve které jste ve 2-5 členném týmu, kde společně řešíte logistické hádanky, hledáte nápovědy ke kódu či skrýši, kde se ukrývá nějaký předmět. Cíl hry je jednoduchý – dostat se z místnosti ven v časovém limitu, který je dán na 90 minut. Čili se jedná o hodinu a půl plného napětí a atmosféry, kterou můžete zažít na vlastní kůži. Komunikace v této hře je opravdu důležitou a nezbytnou součástí k úspěšnému splnění hry, takže jako taková zábava s přáteli nebo rodinou, funguje tato hra skvěle. A nejen to, hra může sloužit i jako zpestření firemní akce, neboť hra dokonale procvičuje postřeh a týmovou spolupráci. Dále to můžete zvážit i jako školní výlet se svou třídou či rozlučku se svobodou.

Nejenže máte možnost všechno tohle zažít na vlastní kůži, ale funguje i na podobném principu jako počítačové hry, a to jako jakési uvolnění a oproštění se od světa. Takže máte možnost se na tu chvíli uvolnit a zapomenout na starosti, které máte, a to díky tomu, že jste plně soustředění na hru a řešení hádanek společně se svou partou.

časový limit

Jestli máte pocit, že je Exit Game přesně to pravé například pro kamaráda, je zde možnost dárkového poukazu, nicméně je třeba dbát na to, že hra je vhodná pro osoby starší patnácti let, osoby mladší pouze s doprovodem dospělé osoby.

Kolik vlastně tato hra stojí? Odvíjí se to hlavně na tom, s kolika lidmi se rozhodnete zapojit. Ve dvou lidech zaplatíte 1 000 Kč a například v plném týmu, tedy pěti lidech, zaplatíte 1 500 Kč.